Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مرکز پژوهش های العراق در گزارشی درباره تحولات افغانستان با عنوان «ایران و طالبان و شیعیان افغانستان» به قلم «محمد صادق الهاشمی» مدیر این اندیشکده نوشت: ایران مخالف آمریکا است. آمریکایی هم دشمنی خود با ایران و همه شیعیان را پنهان نمی کنند. آمریکایی ها دارای طرحی هستند که معتقدند در سایه بیداری و نهضت اسلامی و مقاومت نخواهند توانست آن را در منطقه پیش ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع برای همگان آشکار است. همچنین ایران می خواهد به اوج پیشرفت برسد. ایران و شیعیان جهان در قلب رویدادهای جهان قرار دارند و غربی ها همانند طرح «سایس پیکو» به دنبال تجزیه منطقه هستند و ایران نمی پسندد که جهان اسلام در قبال اقدامات آمریکا نظاره گر باشد.

مدیر اندیشکده العراق افزود: آمریکایی ها ۵ سال پیش بدون اطلاع ایران و حتی دولت منتخب افغانستان در دوحه به مذاکره با طالبان وارد شدند. آنها به دلایل بسیار برای قدرت یابی طالبان زمینه سازی کردند. ایران هنگامی که به گفت و گوی آمریکا و طالبان پی برد ناچار شد وارد میدان شود و برای مقابله با خطر زمینه سازی کرد و موضع داخل افغانستان را توجیه کرد و بر روی طالبان تاثیر گذاشت تا خطر کمتری متوجه شیعیان افغانستان شود. زیرا طالبان مولفه ای تاثیر گذار است و ایران با دور اندیشی خود خطر را کنترل و مهار کرد و برای جلوگیری از فتنه ای که آمریکایی ها برای آن برنامه ریزی می کردند، عمل کرد. ایران به حکم وظیفه شرعی و دور اندیشی وارد عمل شد تا در شرایط حساس مانع از جنگ در افغانستان شود و جلو مشکل ورود پناهجویان را بگیرد. ایران با طرح آمریکایی خطرناکی مقابله کرد که نباید سطحی به آن نگاه کرد. ایران برای جلوگیری از جنجال آفرینی طالبان تلاش کرد و در مسیری پیش رفت که امکان صلح و زندگی مسالمت آمیز در افغانستان وجود داشته باشد و طالبان از ذهنیت قبلیه گرایی و یکه تازی به ذهنیت واقعی پیش بروند تا شکل گیری نظام سیاسی امکان پذیر باشد.

در بخش پایانی گزارش اندیشکده العراق می خوانیم: طالبان اکنون به دلایل بسیاری آزادی عمل برای بازگشت به ترور را ندارند. زیرا آنها می دانند که از نظر جغرافیایی در محاصره روسیه، چین، پاکستان و ایران هستند و این کشورهای از تروریسم می ترسندو با آن مقابله می کنند.   ایران با چین درباره خط ابریشم دارای ائتلاف است. این کشور با روسیه هم درباره تحولات منطقه  موضع یکسانی دارد. بنابراین طالبان باید از ایدئولوژی تروریسم فاصله بگیرد. این یک موضوع منطقی است. درواقع آنها راهی جز آن ندارند که در مسیر مسالمت آمیز گام بردارند. کنفرانسی که با نظارت وزارت امور خارجه ایران در تهران برگزار شد بیانگر این موضوع است. با توجه به اینکه ایران از مسلمان در بوسنی و هرز و گوین و فلسطین و عراق، لبنان و سوریه چشم پوشی نکرده است قطعا ایران از شیعیان، مسلمانان و قومیت های دیگر افغانستان هم حمایت خواهد کرد.  

مرکز پژوهش های العراق در سال ۲۰۰۳ میلادی با تصمیم دبیرخانه نخست وزیری عراق، نهادهای جامعه مدنی و نهادهای غیر دولتی تاسیس شد. این مرکز به طور ویژه به تحولات عراق می پردازد. اساتیدی از دانشگاه های عراق، مصر، لبنان، سوریه و ایران در این مرکز فعالیت می کنند. مطالعه مسائل اسلامی و عربی معاصر، برگزاری کنفرانس ها، فراهم کردن فرصت همکاری، آموزش پژوهشگران، تبادل اندیشه ها از جمله وظایف این اندیشکده تعریف شده است.

برچسب‌ها طالبان ایالات متحده آمریکا ایران پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طالبان ایالات متحده آمریکا ایران طالبان ایالات متحده آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت: ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم.

به گزارش ایسنا، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان که روز گذشته در راس یک هیئت تجاری و اقتصادی به سیستان‌ و بلوچستان سفر کرده، با اشاره به اهداف این سفر اظهار داشت: در سفرهای قبلی که داشتیم به طور تفصیلی در مورد چابهار صحبت کردیم و یکسری توافقات هم داشتیم. ما می‌خواهیم موضوع چابهار صد در صد راه بیفتد. کارهای عملی‌ آن شروع شده است. ما یک هدف تعیین کردیم که ۱۰ میلیارد دلار باید تجارت میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران باشد. یک سلسله نیازمندی و شرایط برای دو کشور دارد. اگر روال سابق باشد، دو میلیارد دلاری که تجارت بوده، بالاتر نمی‌رود. ولی اگر یک سلسله تشویق‌ها و شرایط بهتر در مرزها ایجاد شود، صادرات ما اضافه خواهد شد و تجارت بیشتری خواهیم داشت.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان همچنین گفت: در خصوص ترانزیت و صادرات از افغانستان و کشورهای مختلف، ما می‌توانیم بهترین راهی که از مدت‌ها قبل در مورد آن بحث می‌شود و کارهای عملی‌اش تا امروز انجام نشده را اجرایی کنیم. ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم. ما امید داریم در آینده نزدیک به کمک دوستان این راه درست شود و در این برنامه‌ها هم آقای کاظمی قمی همراه، هم‌نظر و همگام هستند و همیشه ما را در اینگونه موضوعات تشویق می‌کنند و اقدامات را اجرا می‌کنند. من یقین دارم در آینده‌های نزدیک موضوعات به مرحله عمل برسد.

وی در گفت و گو با ایراف در پاسخ به این سوال که در سفر سال گذشته که به چین داشتید در خصوص کمربند-جاده، آیا از کریدور و راه‌های ایران در این نشست صحبت شد؟، گفت: آن مسیر کمی با راه چابهار تفاوت دارد که به نام کریدور واخان است که از افغانستان رد می‌شود. در این موضوع رییس کمیسیون اقتصادی ما با مقامات ایران صحبت داشتند. ایران و افغانستان توافق کردند که ما روی راه واخان کار می‌کنیم. در آینده نزدیک کنفرانسی خواهیم داشت و از طرف چین هم دعوت می‌کنیم. کارهای عملی برگزاری نشست شروع شده است. چون به نفع ایران و افغانستان است و همچنین نزدیک‌ترین راه برای چین است که به خلیج فارس برسد و آنها هم استفاده کنند.

هدف از سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان به استان سیستان و بلوچستان در ایران، تسهیل تجارت و ترانزیت میان ایران و افغانستان گفته شده است. هیئت طالبان برای شرکت در نشست امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی و گفت‌وگو درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی میان دو کشور با محوریت سیستان به ایران سفر کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • ادامه سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم